Anssi Rantasalo luotsaamaan Finelcompin kansainvälistymistä

Finelcomp pitää katseen tiukasti maailmalla. Yhtiön kaupallisena johtajana aloittava Anssi Rantasalo tuo mukanaan poikkeuksellista näkemystä suomalaisyritysten kansainvälistämisestä. Finelcompin hallituksessa jo useamman vuoden vaikuttanut Rantasalo pääsee tutussa yhtiössä vauhtiin saman tien.

Finelcompin uusi kaupallinen johtaja Anssi Rantasalo on tehnyt kunnioitusta herättävän kansainvälisen uran muun muuassa Kemppi Oy:n toimitusjohtajana ja myyntijohtajana sekä jakanut osaamistaan vaikuttamalla useiden kasvuyhtiöiden hallituksissa. Yksi näistä yhtiöistä on Finelcomp, jonka hallituksessa Rantasalo on toiminut jo kahden ja puolen vuoden ajan. Uudessa tehtävässään Rantasalo keskittyy erityisesti uusien kansainvälisten markkinoiden avaamiseen. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri (KTM) ja Executive Master of Business Administration (EMBA).

-Anssi on visonäärinen johtaja, jolla on vaikuttava tausta kasvun luomisesta ja suomalaisyritysten kansainvälistämisestä, sanoo Finelcompin toimitusjohtaja Esa Kivi.

-On myös merkittävä etu, että Anssi on toiminut Finelcompin hallituksessa jo useamman vuoden ajan. Yhtiö on tuttu.

Rantasalon on määrä aloittaa tehtävässään 1. joulukuuta.

Vahvaa kansainvälistä näkemystä

Finelcompin kansainvälistymishanke on Rantasalon mukaan hyvässä myötätuulessa.

-Tähtäämme kansainvälistymisloikkaan, joka vie organisaation seuraavalle kehitystasolle. Finelcomp on tällä hetkellä siinä kutkuttavassa tilanteessa, jossa pelkkä kotimarkkina ei riitä kasvulle. Nyt lisäämme kierroksia ja teemme siirtoja muutamalla avainmarkkinalla, Rantasalo linjaa.

-Onnistumisen eväät on kasassa. Yhtiön tuoteportfolio ja markkina-asema ovat erinomaisia, ja myyntiorganisaatiota on kehitetty järjestelmällisesti.

Rantasalo peräänkuuluttaa kansainvälistymishaluisilta suomalaisyrityksiltä rohkeampaa kaupallista otetta.

-Kun Suomesta tähytään maailmalle, tarvitaan eritoten kaupallista rohkeutta sekä kaupallisen ajattelutavan ulottamista kaikille organisaatiotasoille ja kaikkiin tuotekehityksen vaiheisiin.

Lisätietoja: Esa Kivi, toimitusjohtaja, Finelcomp Oy