Sami Heikkinen Finelcomp Oy:n toimitusjohtajaksi

Sami Heikkinen Finelcomp Oy:n toimitusjohtajaksi

Sami Heikkinen on nimitetty Finelcomp Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2022 alkaen. Kansainvälisissä johtotehtävissä tähänastisen uransa tehnyt Heikkinen vahvistaa yhtiön kansainvälisen liiketoiminnan osaamista ja iloitsee mahdollisuudesta olla mukana rakentamassa pohjoiskarjalaista menestystarinaa. Nykyinen toimitusjohtaja Esa Kivi jatkaa yhtiön merkittävänä omistajana.

Finelcompin toimitusjohtajana vuoden alussa aloittava Sami Heikkinen, 45, siirtyy yhtiön johtoon Efla Oy:n myynti- ja markkinointijohtajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Pohjoismaiden johtavan tietoliikenneverkkotoimittajan Eltel Networks Oy:n operatiivisena johtajana, teknologiayhtiö Exel Composites Oyj:n Business Development Managerina sekä ABB:n Market Segment Managerina. Koulutukseltaan Heikkinen on tuotantotalouden diplomi-insinööri (M.Sc).

Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva, mutta pääkaupunkiseudulla tähänastisen työuransa tehnyt Heikkinen palaa rekrytoinnin myötä juurilleen.

– Vahvasti kansainvälistymisestä kasvua hakevan yhtiön toimitusjohtajan rooli istui osaamisprofiiliini mainiosti, ja yritys sijaitsee vieläpä vain parinkymmenen kilometrin päästä kotoani. Finelcompilla on erittäin vahva markkinaosuus Suomessa ja Pohjoismaissa sekä vahvat eväät maailmalle. Kun yhtälöön kuuluu vielä äärimmäisen osaava tiimi ja kirkkaaksi leanattu tuotanto, kansainvälisen kasvun kehittäminen on hieno ja realistinen haaste tartuttavaksi, Heikkinen sanoo.

– Finelcomp on yksi Joensuun alueen merkittävimmistä teollisista työnantajista. Uuden tehtävän myötä pääsen omalta osaltani kehittämään kotiseutuni elinvoimaa, Heikkinen iloitsee.

Nykyinen toimitusjohtaja Esa Kivi jatkaa yhtiön merkittävänä omistajana.

– Haluan katsoa maailmaa vuorostani omistajuuden kehittämisen näkökulmasta. Seuraajakseni etsimme henkilöä, jolla on vankkaa osaamista kansainvälisestä myynnin johtamisesta ja asiakkuuksien kehittämisestä. Kun Sami löytyi, palaset loksahtivat kohdalleen. Uskon vahvasti, että hän pystyy avaamaan uusia markkinoita ja toimimaan siten eräänlaisena tienraivaajana, Esa Kivi sanoo.

Muutos tapahtuu otollisena ajankohtana.

– Finelcompilla on meneillään vahva kasvun vuosi. Saimme muun muassa avattua Iso-Britannian markkinan keskellä pandemiaa ja brexitiä, ja olemme kaiken kaikkiaan hyvissä asemissa kansainvälistymisen tiellä.

Lisätiedot:
Esa Kivi
toimitusjohtaja, Finelcomp Oy
puh. 0400 719 980
esa.kivi@finelcomp.fi