Ruotsalainen KAMIC Group ostaa Finelcompin

Finelcomp Oy:n koko osakekanta siirtyy ruotsalaiselle KAMIC Group AB:lle

Ruotsalainen KAMIC Group AB on ostanut Outokummussa toimivan Finelcomp Oy:n koko osakekannan. Myyjinä kaupassa ovat Juuri Partners Oy sekä yhtiön toimiva johto.

Kaupan myötä Suomen johtavasta sähkökeskusmekaniikan valmistajasta tulee osa merkittävää teknologiakonsernia. KAMIC Groupiin kuuluu noin 40 teknisen kaupan ja valmistuksen alalla toimivaa yritystä ja sen palveluksessa on noin 1 500 työntekijää 14 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin 3,2 miljardia Ruotsin kruunua. Finelcomp toimii jatkossa itsenäisenä yhtiönä osana KAMIC Installation -liiketoiminta-aluetta.

– Skandinavia on Finelcompin kotimarkkina, joten on luontevaa liittyä KAMICin pohjoismaiseen perheeseen. Merkittävä osuus tämänvuotisesta kasvustamme on tullut nimenomaan Ruotsin ja Norjan markkinalta, sanoo Finelcompin toimitusjohtaja Sami Heikkinen.

– Teimme edellisten omistajien kanssa merkittävän kasvupyrähdyksen. Yhtiö on nyt hyvässä vaiheessa siirtymään pitkäjänteisen teollisen omistajan haltuun. He tuovat yhtiöömme myös arvokasta toimialaymmärrystä, Heikkinen jatkaa.

KAMIC Group iloitsee uudesta yhtiöstään:

– Finelcomp täydentää konserniamme erinomaisesti. Yhtiön vahva markkina-asema on saavutettu pitkäjänteisellä asiakastyöllä sekä johdonmukaisella tuotekehityksellä. Mikä parasta, yhtiön tuotteet ovat älykkäitä, joustavia ja modulaarisia. Toivotamme Finelcompin työntekijöineen lämpimästi tervetulleiksi perheeseemme, sanoo KAMIC Groupin toimitusjohtaja Fredrik Celsing.

Vahvaa kasvua vuonna 2022

Finelcompilla on meneillään vahva kasvun vuosi. Yhtiön liikevaihto tulee olemaan noin 22 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa noin 30 % kasvua edellisvuoteen verrattuna. Kasvusta merkittävä osa on tullut Pohjois-Euroopan vientimarkkinalta. Kasvu on näkynyt myös positiivisena työllistämisvaikutuksena alueellisesti: yhtiö on rekrytoinut Outokummun tehtaalle yli 20 henkilöä kuluneen vuoden aikana.

Lisätiedot:

Sami Heikkinen
toimitusjohtaja
Finelcomp Oy
P. +358 40 147 1177
sami.heikkinen@finelcomp.fi

Håkan Lundgren
yrityskehitys- ja viestintäjohtaja
KAMIC Group
P. +46 (0)8 759 35 79
hakan.lundgren@kamicgroup.com

Finelcomp Oy
Finelcomp Oy on Suomen johtava sähkönjakelu- ja telelaitteiden kotelointiratkaisujen valmistaja. Sähkökeskusmekaniikan lisäksi yhtiö tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista ja kilpailukykyistä ohutlevyosien sopimusvalmistusta. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli noin 17 miljoonaa euroa. Outokummussa toimiva yritys on perustettu vuonna 1988. finelcomp.fi

KAMIC Group AB
KAMIC Group on Ruotsissa toimiva yksityinen konserni, jonka yhteinen tavoite on olla merkittävä teknisten tuotteiden ja palveluiden toimittaja useilla valituilla markkina-alueilla. Konserniin kuuluu noin 40 yritystä, joilla on omat toimipaikat noin 14 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Konsernin vuosiliikevaihto on noin 3,2 miljardia kruunua ja siinä työskentelee noin 1 500 henkilöä. Tärkeimpiä asiakassegmenttejä ovat tietoliikenteen, teollisuusautomaation, hyötyajoneuvojen, maanpuolustuksen, tietojärjestelmien ja uusiutuvan energian valmistajat ja toimittajat sekä sähköasentajat ja rakennusliikkeet. www.kamicgroup.com