Finelcomp investoi 2,5 miljoonaa päästöjen vähentämiseen ja tuotannon kasvattamiseen

Outokumpulainen Finelcomp hakee kasvua kansainvälisestä liiketoiminnasta ja toteuttaa 2,5 miljoonan euron investointihankkeen kesään 2024 mennessä. ”Kapasiteetin kasvattaminen ja toiminnan jatkuva parantaminen vastuullisuus huomioiden ovat meille tärkeitä.”

Sähkökeskusmekaniikan valmistajana tunnettu Finelcomp tavoittelee Pohjoismaiden markkinajohtajuutta vuoteen 2026 mennessä. Tavoite on kirjattu outokumpulaisyrityksen tuoreeseen strategiaan.

”Syy tähän on selvä: pohjoismaissa ollaan edelläkävijöitä puhtaassa siirtymässä, mikä kiihdyttää investointeja sähköinfraan ja siitä hyötyvään teollisuuteen”, toimitusjohtaja Sami Heikkinen toteaa.

Tahtotilana on tutkia myös Keski-Euroopan markkinaa, jossa on tälläkin hetkellä menossa pilottiasiakkuuksia.

”Asiakaskuntamme on koko ajan valveutuneempi ympäristövaikutustenkin suhteen. Ympäristö- ja vastuullisuusteemojen vaikutus on meillä kolmitahoinen, eli kehitämme toimintoja asiakkuuksien, työnantajana toimimisen ja työnantajamielikuvan sekä sidosryhmäyhteistyön parantamiseksi”, Heikkinen kertoo.

Finelcomp on alallaan edelläkävijä, mutta Heikkisen mukaan yritys haluaa olla myös ”hyvä yrityskansalainen ja houkutteleva työpaikka Itä-Suomessa”.

Lue koko tarina Teknologiateollisuus ry:n  sivustolta »