• Electrifying
    your business

  • Our mission is to understand your mission

  • Peace-of-mind through modularity, quality and safety.

20.08.2019

Finelcomp Oy sijoittaa tulevaisuuden osaajiin oppisopimuskoulutuksen kautta

 

Outokummun teollisuuskylään haetaan uusia työntekijöitä oppisopimuksen kautta – Opiskelija saa koko koulutuksen ajalta palkan ja tarvittaessa asumista tuetaan.

Outokummun metallialan työvoimapulaan haetaan ratkaisua, kun outokumpulaiset yritykset Finelcomp ja Outotec yhdistävät voimansa henkilöstöpalveluyritys Baronan sekä Outokummun teollisuuskylä Oy:n kanssa kouluttaakseen uusia teollisuudenalan osaajia syksyn aikana. Oppisopimuskoulutuksien kautta Finelcompille ja Outotecille koulutetaan yhteensä 14 osaajaa useisiin eri työtehtäviin, kuten särmääjiä, hitsaajia, pintakäsittelijöitä, koneasentajia ja koneistajia

Työ- ja elinkeinoministeriön julkaiseman viimeisimmän Ammattibarometrin mukaan Pohjois-Karjalassa on huutava pula erityisesti metallialan työntekijöistä. Finelcompilla asia on noteerattu muun muassa päättämällä sijoittaa tulevaisuuden osaajiin oppisopimuskoulutuksen kautta.

Tuotantopäällikkö Marko Holopaisen mukaan vallitseva osaajapula ei ratkea pelkästään odottamalla, että uudet työntekijät vain kävelevät taloon. Nykyinen tilanne vaatii yrityksiltä aktiivisuutta ja jatkuvaa näkyvillä oloa siellä missä tulevaisuuden osaajia on saatavilla.

”Yhtenä ratkaisuna työvoimapulaan yrityksessämme on päätetty investoida oppisopimuskoulutukseen, jonka avulla voimme hakea uusia osaajia yritykseemme ja kouluttaa heidät itse haastavimpiin työtehtäviin”, Holopainen kertoo.

Oppisopimuksella työskentelemisestä kiinnostuneet löytävät avoimet paikat osoitteesta barona.fi/outokumpu.

  « Takaisin